AYVALI TURTA

14 Ağustos 2000 Pazartesi

AYVALI TURTA
AYVALI TURTA
3 ayva
1 su b. su
2 su b. vişne suyu
1 çay b. toz şeker
2, karanfil

Kreması için:

1 paket labne p.
1 su b. krema
3 çorba k. tozşeker

Cevizli Tart Tabanı Icin:
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 tatlı k. vanilya
2 su b. un
4 çorba k. tozşeker
2 çorba k. ince cekilmis ceviz
1 çay k. kabartma tozu


HAZIRLANIŞI:
Tart hamuru için karıştırma kabına 125 gr.
tereyağını alın.Üzerine 1adet yumurta,1 tatlı kaşığı
vanilya,2 su bardağı un,toz şeker,kabartma tozu
ince çekilmiş ceviz ilave edip bir hamur elde edin.
Tart kalıbına hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında pişirin.
Üstü için 3 adet ayvayı soyun ve elme dilimden daha
ince olarak ayvaları dilimleyin.Ayva dilimleri tencereye alın.
Üzerine 1 su bardağı su,1 çay bardağı toz şeker,2 karanfil
2 su bardağı vişne suyu ile ayvaları pişirin.
Tartın kreması için karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın
mikserle çırpın.Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker ve 1 paket labne
peynir ekleyerek çırpıp bir krema elde edin.
Tart hamrunu fırından çıkartın üzerine kremadan sürün.
Üzerine pişen ayvaları dizin.Üzerine yeşil fıstık serperek
servis edin.

Fındıklı Turta

13 Ağustos 2000 Pazar

Fındıklı Turta
Fındıklı Turta
Malzemeler:
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı toz fındık
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 kabartma tozu
150 gram margarin ve tereyağ karışımı

Üzeri İçin:

1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı tane fındık
1,5 su bardağı pudra şeker
1 su bardağı un
2 yumurta
125 gram margarin

İlk olarak karıştırma kabına un, toz fındık ve kabartma tozunu alarak karıştırın. Pudra şekerini de ekleyerek tekrar karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açın. İçine tereyağı, margarin ve yumurtaları ekleyerek hamuru yoğurun. Hamuru turta kalıbına yerleştirin.
İç harcı için margarin, yumurta, toz fındık, pudra şekeri ve unu kaba alarak iyice karıştırın. Yumuşak bir kıvam elde edilecek. Bu karışımı turta kabındaki hamurun üzerine yayın. Daha sonra üzerini bütün fındık ile kaplayın. 170 derecede fırının orta katında pişirin. Fırından çıkınca üzerine fırça ile bal sürerek servis yapın.

İncirli Turta

12 Ağustos 2000 Cumartesi

İncirli Turta
İncirli Turta
Malzemeler :

* 2,5 su b. un
* 125 gr. tereyağı
* 1 yumurta
* 1 çay b. toz şeker
* 2 çorba k. ceviz
* 1 tatlı k. kabartma tozu

Üzeri için:

* İncir
* 2 çorba k. toz şeker
* 1 çay k. tarçın
* ceviz

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 2.5 su bardağı unu alın.Unu ortasına 125 gr.tereyağını alın.1 adet yumurtayı kırın.Unun üzerine 1 tatlı kabartma tozunu ilave edin.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edin.Turta hamurunu yoğurun.2 çorba kaşığı cevizi parçalayıcıdan geçirin.Turta hamurunu turta kalıbına yerleştirin.Hamurun üzerine parçalanmış cevizi ilave edin.
İncirleri dilimleyin.Hamurun üzerine dilimlenmiş olan incirleri dizin.Daha sonra bir kapta 2 çorba toz şeker ve 1 çay kaşığı tarçını ilave edip karıştırın.Bu karışımı incirlerin üzerine serpin.

Daha sonra üzerine ceviz parçaları ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında incirli turtayı pişirin.

Portakallı Çikolatalı Turta

11 Ağustos 2000 Cuma

Malzemeler:
Hamuru için:
  • 2.5 su b.un
  • 1 su b.pudra şekeri
  • 150 gr.margarin
  • 1 çay k.kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 çorba k.toz fındık
  • 1 çorba k.yoğurt
İç harcı için:
  • 2 yumurta
  • 1 su b.toz şeker
  • 2 çorba k.un
  • 1 çay b.damla çikolata
  • 1 paket labne peynir
  • 2 portakal


Hazırlanışı:
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. İçine margarin, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, toz fındık ve pudra şekerini ekleyerek ortadan itibaren karıştırmaya başlayın.Diğer tarafta iç harcı için yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine şekeri kırarak biraz çırpın. Daha sonra üzerine portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek biraz daha karıştırın. Çırptıktan sonra üzerine labne peynirini, çikolata ve unu da ekleyin.
Hazır olan hamuru tart kalıbına havuz oluşturacak şekilde yayın. Üzerine iç harçtan koyun. Portakalları halka halka keserek üzerini süsleyin. 170 derecede pişirin. İstediğiniz herhangi bir marmelat ile parlamasını sağlayabilirsiniz.

Armutlu Turta

10 Ağustos 2000 Perşembe

Armutlu Turta
Armutlu Turta
Malzemeler :

* 4 su b.un
* 125 gr.margarin
* 2 yumurta
* 1 tatlı k.kabartma tozu
* 5 çorba k. toz şeker

İç harcı için:

* 4 adet armut

* 1 su b.ceviz
* 1 kabuk tarçın
* 1 tatlı k.tereyağı

Hazırlanışı :

Armutları kabuklu olarak küp doğrayarak tavada sotelemeye alın. Biraz sotelendikten sonra üzerine toz şeker,tereyağı ve kabuk tarçını ekleyin. Suyunu çekince içine cevizleri de ekleyin.

Hamuru için yumurtaları karıştırma kabına alın. (birinin sarısını üzeri için ayırın.) Üzerine yumuşamış margarini ve toz şekeri ekleyin ve karıştırın. Daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca hamurun yaklaşık 3’ te birini ayırarak geri kalanı kalıbınıza göre açın. Kalıbın altını yağlayıp biraz unlayın. Hamuru kalıba yerleştirip kenarlarını dışa doğru taşırarak havuz oluşturun. Dışa taşanları kesin. Üzerine armutlu iç harcı yayın. Ayırmış olduğunuz hamurdan fitiller yaparak üzerine ızgara yapın. Yumurta sarısı sürerek 180 derede pişirin. Armutlu tart pişince üzerine fırça ile bal sürerek ılık olarak servis yapın.

Şeftalili Kafesli Turta

9 Ağustos 2000 Çarşamba

Şeftalili Kafesli Turta
Şeftalili Kafesli Turta
Malzemeler :

* 3 su b. un
* 1 yumurta
* 4 çorba k. tereyağı
* 1 çorba k. yoğurt

* 1 çay k. kabartma tozu
* 3 çorba k. pudra şekeri
* 2 çorba k. toz fındık

İç harcı için:
* 1 kg. şeftali
* 1 su b. toz şeker
* 3 çorba k. file badem

Üzeri için:
* Yumurta sarısı


Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına 1 adet yumurta kırın.Yumurtanın üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt ilave edin.Üzerine 4 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.İlk önce sıvıları karıştırın.Unun üzerine 1 çay kaşığı kabartma tozu,3 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edin.Unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Üzerine 2 çorba kaşığı toz fındık ilave edin ve turta hamurunu yoğurun.Turta hamurundan bir parça ayırın.Diğer kalan turta hamurunu merdane ile açın ve turta kalıbına turta hamrunu yerleştirin.

Turtanın iç harcı için 1 kg.şeftalinin kabuklarını soyun.Şeftalileri küp olarak kesin.Tavaya şeftalileri alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip şeftali suyunu çekene kadar soteleyin.Turta hamurunun üzerine şeftalili iç harcı ilave edin ve üzerine file fındık ilave edin.Bir parça kalan turta hamrunu 14 adet uzun ve ince hamru olarak şekil verin ve şeftalili iç harcın üzerine kafes şekli verin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirin.

Oktay Usta'dan Portakallı Fıstıklı Turta Tarifi

Oktay Usta'dan Portakallı Fıstıklı Turta Tarifi
Oktay Usta'dan Portakallı Fıstıklı Turta Tarifi
Malzemeler:
3,5 su b. söke un
1 su b. pudra şekeri
2 yumurta
150 gr. kase margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç Harcı İçin:
4 portakal
1 su b. toz şeker
fıstık

Üzeri İçin:
pudra şekeri


Hazırlanışı:
İç harcı için 4 adet portakalı küp olarak kesin.Tavaya portakalları alın ve üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve soteleyin.Tart hamuru için karıştırma kabına 150 gr.margarini alın.Üzerine 1 su bardağı pudra şekeri ilave edin ve karıştırın.Üzerine 3.5 su bardağı söke un,1 paket vanilya ve kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.Ortasına havuz açın ve içine 2 adet yumurta kırın.Tüm malzemeyi karıştırın.

Tart hamurundan portakal büyüklüğünde ayırın.Tart kalıbını yağlayın.Fazla olan tart hamurunu tart kalıbına alın ve içi havuz açacak şekilde hamuru yayın.Üzerine pişen portakalları ilave edin.Portakalların üzerine yeşil fıstık ilave edin.Ayırdığınız hamuru portakalların üzerine rendeleyin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fıırnda pişirin.Portakallı turta fırından çıktıktan sonra üzeine pudra şekeri serpin.