Deri Mobilyalar Nasıl Temizlenir? Deri Mobilya Neyle Silinir?

28 Temmuz 2011 Perşembe


Deri mobilyalarınızı yıllarca yeni gibi kullanabilmek için bazı işlemleri rutin olarak yapmalısınız.Deri mobilyalarda estetik ve şık olduğu için tercih edilen bir malzeme. Ancak deri
kullanılan mobilyaları seçerken bazı şeylere dikkat etmemize gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken ilk şey derinin elastik bir yapıya sahip olması. Kullanılmaya başlandıktan sonra hafif bir bollaşma yapabilir, bu gayet normal yani hemen mobilyanızı ya da aldığınız bir giysiyi iadeyi düşünmemeniz gerekir.
Gerçek deride bere, damar ve kırışıklık mümkündür, bunlar da derinin natürelliğinden ileri gelir ve deri hatası olarak görülemez. Bu kırışıklıklar özellikle
“old saddle ve siaga” gibi natürel derilerde daha sıkça gözlenir. Aslında en değerli deri “analin” diye adlandırılan doğal sığır derisidir.


Bu derinin üzerinde ise doğal yaşamın izlerine bile rastlayabilirsiniz. Döşemelik derinin delik ve yırtık olmaması ve yumuşak olması en makbul olandır. Mobilyalarve şık kıyafetler için kullanılan deriler genellikle koyun, keçi, sığır, timsah, yılan, kertenkele, geyik, at hatta zebralardan elde ediliyor ve fiyatlar derinini niteliğine ya da hayvanın az bulunurluğuna oranla değişiyor.
Süet mobilya isterim derseniz, dana veya oğlak derisinden üretilen kadifemsi derileri seçin. Bu tür mobilya çok dikkat ve emek ister. Sıvı içecekleri çocuklarınızın eline vermeyecek ve daha bir çok leke risk için önlem alacaksınız. Deri aslında temizliği çok kolay bir malzeme ve inanın kumaşa göre çok daha hijyenik bir doku. Deri koltuktaki lekeler, ılık nemli bir bezle silinerek çıkarılabilir.
Derinin üzerine kolonya gibi alkol içeren bir madde ya da portakal suyu gibi bir sıvı döküldüğünde ‘hemen’ temizlenmesi gerekir. Mümkünse beyaz, yumuşak ve temiz bir bez kullanın; ancak leke ağırlaştıysa ürünü aldığınız yerden firmanın önereceği leke sökücü ve bakım setlerine başvurun. Yılda bir kez olmak kaydıyla da möblenize periyodik temizleme bakımı uygulatın.