Buzdolabı Temizliği Nasıl Yapılır?

11 Ağustos 2011 Perşembe


Mutfakta en çabuk kirlenen ve temizlemesi en zor olan buzdolapları temizlenirken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri soğuk kalması gereken bazı yiyeceklerin temizlik yapılırken ısınması ve erimesidir.


Ne olursa olsun buzdolapları periyodik aralıklarla mutlaka temizlenmelidir çünkü kötü kokular ve küf dolaba hakim olabilir ve taze yiyecekleride etkiler.

Size en kolay (benim bildiğim) yoldan buzdolabı temizliği nasıl yapılır anlatmaya çalışacağım.

Buzdolabını boşaltmadan önce temiz bez, yarım kova ılık su, biraz bulaşık deterjanını hazırlayın.

Yine temiz bir leğen veya kovaya bulabildiğniz kadar buz doldurun ve eriyecek ve tazeliğini çabuk kaybedebilecek içecek, margarin, sebze ve meyveleri dolaptan çıkartıp kovaya doldurun.

Buzların erimesi ve daha kolay temizlenmesi için buzdolabını fişten çekin ve kalan tüm diğer ürünleri dışarı çıkartın.

Bütün rafları, sebzelik ve meyvelikleri, içecek raflarını yani sökülebilen her parçayı dışarı alın ve ılık suyla iyice yıkayın.Biraz bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz ama sonra bol ılık suyla durulayın ve kurumaya bırakın.

Siz iç parçaları yıkarken fişten çektiğiniz buzdolabı içinde bulunan buzlar iyice yumuşayacaktır.

Ilık suya tuttuğunuz temiz beze biraz bulaşık detarjanı dökün ve köpürtün.Sonra iyice sıkarak nemli bezle dıolabı yukardan aşağıya doğru silmeye başlayın.Bu istenmeyen kokuları, küf ve kırıntıları temizleyecektir.

Buzdolabınız tam olarak ısınmamışsa silme işlemini yaparken temizlik beziniz soğuyabilir.Tekrar sıcak sudan geçirin, deterjanı tazeleyin ve işleme devam edin.

Aynı işlemleri buzluk bölümüne de yaptıktan sonra dışarda bulunan ürünlerin son kullanım tarihleri geçmiş mi kontrol edin ve fazlalıklardan kurtulun.

Sıkça kullanılan ve kolay kirlenen kapı kolu ve çevresini cif veya benzeri bir ürünle temizleyebilirsiniz.

Buzdolabını fişe takın ve yeterli soğukluğa ulaşınca buzlu kovanızdaki ve tezgah üzerinde bulunan diğer ürünleri yerleştirin.