İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Alımı

16 Ağustos 2011 Salı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2 bin kişinin işe alınacağını açıkladı.
Türkiye Personel Yönetimi Derneği ve İŞKUR tarafından hazırlanan standartlarda iş ve meslek danışmanlığı, meslek seçimi aşamasında bulunan, iş bulmada, seçmede güçlükleri olan, mesleki uyumsuzluk problemleri
bulunan, mesleki becerilerini geliştirmek, mesleğini veya işini değiştirmek isteyenlere yönelik olarak kişisel özellikler ile mesleklerin gerektirdiği nitelikleri, şartları ve iş piyasasının gereksinim duyduğu iş meslekleri karşılaştırarak, bireyin istek ve durumuna en uygun mesleği seçmesi, seçtiği iş ile ilgili eğitim imkanlarından yararlanması, işe yerleştirilmesi ve işe uyumunun sağlanması ile ilgili sorunların çözümüne sistemli olarak yardım edecek üniversite mezunu 2 bin kişinin işe alınacağı açıklandı.
İŞKUR'un son yaptığı proje hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR bünyesinde yeni harekete geçecek 'iş ve meslek danışmanı' uygulamasının önemli bir adım olduğunu söyledi.

2 BİN KİŞİ İŞE ALINACAK

Bu yıl içerisinde 2 bin iş ve meslek danışmanını istihdam edeceklerini kaydeden Bakan Çelik, "2012 yılında da 2 bin kişi daha alacağız. Bunlar üniversite bünyesinde 360 saatlik bir eğitime tabi tuttulduktan sonra kurum bünyesinde 81 ilde çalışmaya başlayacaklar. Bu eğitimde mesleki yeterlilik kurumumuz var. Bizim ve bu kurumun belirlediği meslek standartları var. Eğitimler bu standartlara göre verilecek. İş ve meslek danışmanlığı da böylelikle bir meslek olacak. Uzmanlar, işsiz vatandaşları uygun bir eğitime yönlendirip, İş-Kur'a kayıtlı işsizlerle birebir görüşecekler kabiliyetleri kapasiteleri ve birikimleri hangi mesleğe yönlendirilmesi konusunda destek verecekler. İş Meslek Danışmanları vasıtasıyla gereksiz yere kaynak ve zaman israfı da önlenmiş olacak. Bir başka konu ise, işsizlerin moral motivasyonu açısında da iş ve meslek danışmanlarına görev düşecek. En azından sahipsiz olmadıklarını düşünecekler" diye konuştu.

EN KISA ZAMANDA AÇIĞI KAPATACAĞIZ

Bu tür uygulamaların tüm Avrupa ülkelerinde olduğunu belirten Çelik, "Artık bundan sonra Türkiye'de de olacaktır. Hedefimiz işverenle işçiyi buluşturmaktır. Gazetelerde birçok iş ilanları görüyoruz. Ama işin niteliğine göre insanlarımızın eğitim alması gerekiyor. Bu açığı en kısa zaman içinde kapatacağız" dedi.