Oje Lekesi Nasıl Çıkar? Halıdan oje lekesi nasıl çıkartılır?

11 Ağustos 2011 Perşembe

Oje lekesini yeni ve henüz nemliyken çıkarmak daha kolaydır.Leke kuruduktan sonra çıkarmak daha zorlu olacaktır.Ancak oje lekesi iyice işledikten ve kuruduktan sonra bile çıkartılabilir.Halıdan oje lekesi çıkarmak için;


Eğer oje lekesi tazeyse kağıt havluyla üzerine hafifçe bastırarak fazlalığını alın.Eğer çok dökülmüşse kağıt havluyu değiştirin ve tekrar emdirin.Leke çoktan kurumuşsa sıcak suyla nemlendirmeniz gerekir.Lekenin üstüne sıcak su püskürtme imkanınız varsa 8-9 kez piskürtün ve 3-4 dakika bekletin.

Eğer sprey şişeniz yoksa buharlı ütünüzü en sıcak ayara getirin, ısınmasını bekleyin ve halıya değdirmeden 8-9 kez oje lekesinin üstüne buhar püskürtün ve su lekeyi nemlendirene kadar bekleyin.

Lekenin büyüklüğüne göre (genellikle yarım çay bardağı) sirkeyi oje lekesinin üzerine dökün ve iyice işlemesi için 5 dakika bekleyin.Üzerine tekrar sıcak su püskürtün (veya ütü buharı uygulayın) ve bir süngerle ya da kağıt havluyla su ve sirkeyi emdirin.

Yukarıda ki işlemi tamamladıktan sonra lekeye 4-5 defa camsil veya başka bir cam temizleyici sıkın ve 5 dakika bekleyin.Sonra sünger veya kağıt havluyla bastırarak sıvıyı alın.

Tüm bu işlemleri leke iyice çıkıncaya kadar tekrarlayın.

İşlem bittikten sonra bir havluyla bölgeyi kurulayabilirsiniz.

Bunlara dikkat edin;

Halınıza herhangi bir madde uygulamadan önce görünmeyen bir yerinde mutlaka test edin.Bazı ürünler halınızda renk kaybına sebep olabilir.

Lekeyi sürekli nemli tutmak çıkarma işlemini kolaylaştıracaktır.Tüm işlemler sırasında lekeyi nemli tutmaya özen gösterin.

Oje lekesini halıdan kazımayın.Bu halınızda geri dönüşü olmayan zararlara yol açabilir.