Telefonum "Geçersiz Sim Kart" veya "Sim Kart Reddedildi" mesajı gösteriyor.

10 Kasım 2011 Perşembe

Telefonum "Geçersiz Sim Kart" veya "Sim Kart Reddedildi" mesajı gösteriyor.

SIM (abone kimlik modülü) kartı telefonunuzun içinde şebeke bağlantısı kurmaya yarayan küçük bir karttır. SIM kart, operatörünüz veya servis sağlayıcınız tarafından verilir. Bunlar çoğu zaman SIM kart problemlerinde en iyi yardım kaynaklarıdır.


Telefonunuz aşağıdaki durumlarda SIM kart hata mesajı gösterebilir:

• SIM kart yerinden oynamış. Telefonunuzu yakın zamanda düşürmüş, çarpmış veya açmış iseniz, SIM kartınızı ayarlamanız gerekebilir. Kullanım kılavuzunuzdaki SIM kart kurulum talimatlarını izleyin.
• PUK (Kişisel Blok Kaldırma Şifresi) kodu, birden fazla yanlış girilmiştir. Bu SIM kartı etkisiz hale getirebilir. Etkisizlik kalıcı gibi görünüyorsa, yeni bir SIM kart için operatörünüze veya servis sağlayıcınıza danışın.
• Yakın zamanda servis sağlayıcınızı değiştirdiniz. Bu durumda, SIM kartınız veya telefonunuz önceki operatörünüz için konfigüre edilmiş olabilir ve yeniden konfigürasyon gerektirebilir. Veya telefonunuz farklı bir operatörün veya servis sağlayıcısının SIM kartıyla çalışmayacak şekilde konfigüre edilmiş olabilir. Yardım için mevcut operatörünüze veya servis sağlayıcınıza danışın.

Yukarıdaki durumlardan hiçbiri mevcut değil ise ve bu hata mesajını almaya devam ediyorsanız, SIM kartınız hasar görmüş olabilir. SIM kartınızı test ettirmek ve/veya değiştirmek için operatörünüze veya servis sağlayıcınıza danışın veya ariza tespit ve onarım için en yakın servis merkezine götürün.